Matbloggstoppen

söndag 23 augusti 2015

Flatbread



Det här var ett gott bröd! Har lite förkärlek för bröd som steks i stekpanna. Det är visserligen arbetsintensivt men lite mysigt och alldeles förträffligt om man inte har ugn. Vem som nu inte har det? Jo, vi har hyrt lägenhet i Spanien vid två tillfällen och då har vi inte haft ugn! Där skulle man kunna ha gjort det, om det funnits jäst lika tillgängligt som i Sverige förstås. Ingen aning om var jag har tagit receptet från början
 
3,5 dl ljummet vatten
10 g jäst
1 msk olivolja
7 dl vetemjöl
2 tsk salt
 
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör tills det löst sig. Tillsätt vetemjölet och rör tills det gått samman till en deg. Tillsätt saltet och rör någon minut till. Jäs i 1 timme i rumstemperatur och låt sedan stå i kylskåpet över natten. Vill man skynda på kan man låta degen jäsa tre timmar i rumstemperatur istället.
Dela degen i åtta bitar, baka ut dem med kavel på mjölat bakbord. Stek bröden i torr stekpanna, några minuter på varje sida så de jäser upp och får färg på båda sidor. Lägg dem i en bakduk tills de serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar