Matbloggstoppen

söndag 23 november 2014

Tagine med quorn och tomat


Eftersom jag har fått en så fin taginegryta av min kompis Emma försöker jag använda den då och då så den inte bara blir stående i ett köksskåp. Här tog jag ett recept från www.coop.se som egentligen skulle innehålla kalkon och ändrade det till quorn istället. Gott och smakrikt!

ett paket quornbitar
1 tsk salt
svartpeppar

1 gul lök
2 msk olivolja
800 g hela tomater på burk
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk hackad persilja
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk kanel
1 krm kajennpeppar
1 krm socker
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar


Börja med såsen. Skala och hacka löken. Hetta upp lite olja i en tjockbottnad gryta och fräs löken mjuk.

Blanda ner sönderdelade tomater med spad och alla övriga ingredienser till såsen. Rör om och låt sjuda utan lock ca 15 minuter.

Sätt ugnen på 200°. Bryn bitarna runt om i lite fett i en stekpanna. Lägg quorn och tomatsås i en ugnssäker form. Lägg på ett lock på glänt eller täck lätt med aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar