Matbloggstoppen

söndag 16 november 2014

Rostbröd


Man borde aldrig köpa rostbröd utan göra det själv. Jag bakar nästan allt vårt bröd men just rostbröd och knäckebröd är jag lite lat med. Kanske för att det blir så otroligt gott det man bakar själv och då blir åtgången högre? Detta jättebra recept är taget från Söta Saker

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk socker
1 msk rapsolja
1 tsk salt
5 ½ dl vetemjöl
1 ägg till pensling
sesamfrön till garnering
Rör ut jästen i det ljumna vattnet och tillsätt därefter socker, olja och salt. Arbeta ner vetemjölet och låt sedan degen jäsa i minst 30 minuter under duk. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den ordentligt och länge (använd lite vetemjöl till knådningen om det behövs). Forma till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd brödform. Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225 grader i cirka 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar