Matbloggstoppen

lördag 29 november 2014

Koreanska böngroddar





Inte helt bra bild men receptet är superbra om man vill ha något snabbt och enkelt. Tycker gott att man kan lägga till tofu också för att få med protein i rätten. Här har jag tagit receptet.

1 burk böngroddar (ca 400 gram) eller ca 300 gram färska böngroddar
2 msk olja
1 liten purjolök, tunt skivad
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
2 tsk ljus soja
1 msk sesamfrön
0,5 krm cayennepeppar, torkad krossad chili efter smak ex. chiliflakes eller färsk hackad chili efter smak

  1. Skölj och lägg böngroddarna i kallt vatten i ca 5 minuter. 
  2. Skölj och hacka under tiden purjolöken. Skala vitlöken. Krossa sesamfrön i en mortel (ev. med torkad chili).
  3. Fräs böngroddarna på medelstark värme i olja under omrörning 1 minut.
  4. Blanda i hackad purjo, pressa i vitlök och smaka av med salt samt soja. 
  5. Fräs 0,5 - 1 minut till. 
  6. Strö sesamfrön och cayennepeppar över och servera de koreanska böngroddarna på fat eller skål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar