Inte helt bra bild men receptet är superbra om man vill ha något snabbt och enkelt. Tycker gott att man kan lägga till tofu också för att få med protein i rätten. Här har jag tagit receptet.
1 burk böngroddar (ca 400 gram) eller ca 300 gram färska böngroddar
2 msk olja
1 liten purjolök, tunt skivad
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 krm salt
2 tsk ljus soja
1 msk sesamfrön
0,5 krm cayennepeppar, torkad krossad chili efter smak ex. chiliflakes eller färsk hackad chili efter smak
- Skölj och lägg böngroddarna i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Skölj och hacka under tiden purjolöken. Skala vitlöken. Krossa sesamfrön i en mortel (ev. med torkad chili).
- Fräs böngroddarna på medelstark värme i olja under omrörning 1 minut.
- Blanda i hackad purjo, pressa i vitlök och smaka av med salt samt soja.
- Fräs 0,5 - 1 minut till.
- Strö sesamfrön och cayennepeppar över och servera de koreanska böngroddarna på fat eller skål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar