Matbloggstoppen

fredag 17 oktober 2014

Tjocka chocolate chip cookies gjorda på brynt smör


Dessa är otroligt goda! Jag har bjudit på dem med en klick glass på, men de är även supergoda att äta som de är. För goda nästan. Det var mer än en som slank ner. Receptet är tagit från Bambis blogg.

115 g smör
1 ägg
1 3/4 dl farinsocker
½ dl strösocker
½ tsk vaniljpulver
3 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
150 g chocolate chips (eller hackad choklad)

1. Sätt på ugnen på 175 grader och smörj en muffinsplåt.
2. Börja sedan bryna smöret genom att låta det smälta. Rör om hela tiden (medelvärme) och efter en stund kommer det börja skumma (rör om och rör om!). Sen strax efter att det börjar skumma så börjar smöret bli mörkare och få en nötigare doft. Ta då kastrullen ifrån värmen och fortsätt att röra om lite så att inte värmen från kastrullen fortsätter att bryna smöret så att det till slut blir bränt. Låt smöret svalna.
3. När smöret har svalnat lite så ha i båda sockersorterna och ägget och vispa ihop.
4. Rör sedan ner vaniljpulvret, vetemjölet och bikarbonaten. Rör bara tills allt har gått ihop.
5. Vänd sedan ner chokladen och ha i degen i formarna. Det blir ungefär 12 kakor.
6. Grädda i ugnen i 9-11 minuter. Låt sen kakorna stå kvar i formarna i minst 20 minuter innan du tar ut dom (om dom är svåra att få ur så ta en plastkniv eller liknande och ta runt om så lossnar dom mycket lättare).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar