Matbloggstoppen

lördag 1 mars 2014

Potatis- och blomkålswok






Detta var verkligen supergott, men kanske hade varit bättre som tillbehör. Barnen vägrade äta det, tyckte att det var alldeles för starkt. De fick äta gröt istället (vi brukar aldrig att göra annan mat till dem om maten inte passar, men om det är för starkt så har jag större förståelse för att det är svårt att få ner). Receptet taget från www.ica.se.


  • 500 g potatis
  • 1 litet blomkålshuvud (1 litet motsvarar ca 500 g)
  • 5 msk olja
  • 1 1/2 tsk malen spiskummin
  • 2 msk vatten
  • 1 grön chilifrukt
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm torkad chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • ev nymalen svartpeppar   
  1. Koka potatisen med skal. Låt den svalna.
  2. Dela blomkålen i små buketter. Hetta upp oljan i en stor stekpanna/wok. Lägg i 1/2 tsk spiskummin och blomkålsbuketterna. Fräs under omrörning ett par minuter tills de börjar ta färg. Häll i vattnet.
  3. Lägg på lock, dra pannan/woken från plattan. Låt stå med locket på i 5-10 minuter.
  4. Skala potatisen och skär den i 1-2 cm breda skivor/bitar. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda samman chilifrukt, 1 tsk spiskummin, koriander, gurkmeja, torkad chilipeppar, salt och svartpeppar.
  5. Tillsätt potatis och kryddblandningen. Värm under omrörning i 3-4 minuter, tills potatisen är varm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar