Matbloggstoppen

måndag 31 oktober 2011

Auberginecurry med gröna bönor



Detta receptet var verkligen en fullträff från min favoritkille Hugh! Så himla god och krämig rätt. Stor fördel med de två recepten jag har testat hittills är att det är enormt stora portioner så man får bra med lunchlådor! Detta receptet måste ni testa! Kanske känns lite meckigt med currysåsen, men det var det inte. Auberginer var på extrapris på Willys och då var det ju perfekt med denna mat!

ca 1,7 kg auberginer
6 msk olja
3 dl passerade tomater
1 burk kokosmjölk
300 g gröna bönor
färsk koriander
75 g cashewnötter eller mandlar, rostade
salt, peppar

5-6 sharlottenlök eller 2 gula lökar
6 vitlöksklyftor, grovt hackade
2 stora bitar ingefära (ungefär som en tumme), grovt hackade
2 stjälkar citrongräs, fint skivade
5-6 gröna chillifrukter, kärnhusen borttagna
2 tsk spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk gurkmeja

Lägg alla ingredienser till currybasen i en matberedare med 2 msk vatten och kör till en jämn smet.

Halvera auberginerna. Dela varje halva i 6 bitar. Ugnsrosta dessa i 200-225 grader med olja tills de blir mjuka.

Stek upp hälften av currybasen (resten kan frysas in) och rör i fyra minuter. Tillsätt auberginen och stek i två minuter.

Tillsätt tomat och kokosnötsmjölken. Låt puttra i 10 minuter. tillsätt bönorna och låt puttra med i ca 5 minuter.

Salta och peppra och strö över koriander och nötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar